2009. március 18., szerda

Ismetles

Foglaljuk ossze, merre bolyongott bajos hosnonk az elmult hetekben! Chennaiban hosszu virrasztas utan repulore szallt, es Colomboba, Sri Lanka fovarosaba repult. Ott talalkozott Danival es anyukajaval, majd ez elobbivel megindult Kandy fele. Utkozben megneztek a pinnawalai elefant-arvahazban az ormanyosok furdeteset a tonal valamint legalabb hat kiselefant hmm... letrehozasat. Kandyban a hosno megtekintett egy impozans buddhista templomot, ahol allitolag Buddha hamvasztas utan megmaradt egyik orlofogat orzik. A hosno sajnos nehezen uralkodik gondolatai folott, ezert ezzel kapcsolatban mindig Brian elete jut eszebe (Ez itt az o toke!). Kesobb Nuwara Eliyaba es Ellaba utaztak szep teaultetvenyeken keresztul, majd hajnali szafarin vettek reszt az Uda Walawe nemzeti parkban. Ismet szamos elefantot es nehany pavat lattak. Ezutan Unawatunaban ejtoztek Dani mamajanak hazaban, ahol sok minden nem tortent, de ez a hosnot egyaltalan nem zavarta, sot. Egyik reggel felkerestek a Sinharaja esoerdot, ahol egy napig kirandultak, pancsoltak vizeses toveben, gusztustalan kremmel kenegettek a labukat a piocak ellen, es altalaban igen jol ereztek magukat.


Elefantok furdozese. A kep - a mar ismertetett szomoru esemenyek kovetkezteben - a Google-rol szarmazik.


A sri lankai szakasz vegen a hosno bucsut vett kedves vendeglatoitol, Colomboba buszozott, majd Chennaiba repult. Innen Pondicherry fele vette az iranyt (kicsit zaklattak a buszon), ahol talalkozott utitarsaval, es orvendeztek vala. Chidambaramban szalltak meg, innen egy napra atruccantak Vaitheswaarankoilba, hogy megismerjek a jovot, de ez a hosnonek nem jott ossze. Chidambarambol Pondicherrybe utaztak ujfent, itt egy napot toltottek, majd tovabballtak Chennaiba, ahol vidamparkozas utan vonatra szalltak Agra fele. Ropke 30 ora vonatozas utan megerkeztek Agraba, megcsodaltak a megcsodalnivalot, atugrottak Fatehpur Sikribe, ahol szinten, majd ujfent kulonvaltak utjaik. Az ifju hos Jaipurba utazott, mig a hosno Delhibe, ahol talalkozott nagybatyjaval, majd egy nap utan kovette a host Jaipurba. Ezutan Jodhpur kovetkezett, a kek varos, melynek erodjeben forgattak a Zuhanas cimu film szamos jelenetet, majd Jaisalmer a tevekkel. Jaisalmerbol Delhin keresztul Amritsarba vonatoztak, itt a hosno megszabadult hatizsakjatol. A ket utazo tobb alkalommal megcsodalta az Aranytemplomot, ami egeszen lenyugozo, de a belsejebe nem sikerult bejutni, mert az legalabb harom oras sorbaallast jelentett volna. Hoseink ket alkalommal is megtekintettek Attariban a Pakisztani-Indiai hatar bezarasat ovezo showmusort, ami egesz kulonlegesen szorakoztato. Mindket oldal hatarorei az idetlenseggel hataros macho modon paradeznak, eljatsszak, hogy irtora haragszanak egymasra, lepes kozben a fejuk fole emelik a labukat, hogy utana nagyot dobbantsanak. A hatar mindket oldalan ugyanaz a musor megy, es a kulon erre a celra keszult lelatokon tapsol es orjong a jonep zaszlokat lengetve. Az alabbi cimen rovid osszefoglalo lathato az esemenyrol: http://www.youtube.com/watch?v=LZ0ue-XGl9c


Border closing ceremony


Amritsar utan a ket hos Varanasiba vonatozott. Az utazas a maga 27 orajaval a legremesebb vonatut volt, amit a ket fiatal megelt, kulonosen azert, mert a derek indiaiak a hazajutas eleg sajatos modjat valasztottak. Amikor a sajat falujuk kozelebe ert a vonat, egyszeruen meghuztak a veszfeket, majd leugrottak, es eltuntek a sotetben. A tobbieknek meg kellett varni, hogy megerkezzen a rendfenntarto ero, tajekozodjon, megallapitsa a tenyallast, es csak ezutan indulhatott el ujra a szerelveny. A jelenet kb. tiz percenkent ismetlodott.

Varanasival kapcsolatban a hosnonek nincs sok elmenye, ugyanis az elso napon belazasodott, mindene megfajdult, es egy napig nem kelt ki az agybol. Most jobban erzi magat, mar csak hoemelkedese van, de a szallasrol meg mindig nem akarodzik kimozdulnia. Megprobalja magat osszeszedni a ket nap mulva esedekes 20 oras vonatozasra.

A tovabbiakban Haridwar, majd Rishikesh kovetkezik. Innen a hosno Delhibe utazik, majd repulovel Istambulba. Itt tolt harom napot, majd utja Budapesten veget er.


Bucsuzo, osszefoglalo terkep. A sri lankai szakasz ex has keszult, lehet, hogy par szaz kilometer hibadzik itt-ott. Ja, es a vasutvonalak is kanyargosabbak, de Painttel ez a legtobb, mi adhato.

1 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Kedves bajos hősnő! (hosno) Köszönjük szépen a mesét. Bocsánat, hogy a jiddise máme közbeszól, de nincs abban a szép nagy országban véletlenül egy orvos? (Véletlenül?!) Nehogy beteg legyél má! Vigyázz magadra!. Most ennyi, folyt köv. Millpuszi: netuddki