2009. február 18., szerda

Vilagnezet: valtozatlan

Meg az utazas elejen irtam Jothirol, akivel a Chennai-Madurai vonaton talalkoztunk. O beszelt Vaitheeswarankoil-rol, egy osi templomrol. Ez az ugynevezett Nadi asztrologia kozpontja. A legenda szerint egy Agathiyar nevu tamil bolcs palmalevelekre felirta minden egyes ember multjat, jelenet, jovojet, elozo es elkovetkezo eleteit; a leveleket a templomban orzik. Bovebben itt olvashattok rola: http://en.wikipedia.org/wiki/Nadi_astrology

Jothi elmeselte, hogy az osi, elfeledett nyelven irt levelrol az avatott olvaso megmondta neki, hogy hivjak a szuleit, hany testvere van, fontos esemenyeket a multjabol, majd megosztotta vele mindazokat az informaciokat a jovojerol, amiket tudni akart.

Elhataroztam: nekem erre a helyre el kell jutnom. Amilyen megatalkodott hitetlen vagyok, annyira vagyom arra, hogy vegre megcafoljak a szkepticizmusomat. De csak evidence based megoldas erdekel. Ha egy kis indiai faluban egy palmalevelen szerepel a szuleim magyar neve, az mar eleg eros erv a vilagnezetvaltas mellett.

Hat, tegnap eljutottunk a szent helyre. Ujjlenyomat es szuletesi datum alapjan elohoztak ket stosz palmalevelet, majd az en izlesemnek tulsagosan fiatal es kajla beavatott tolmacs utjan kerdeseket tett fel, melyekre hatarozott igennel vagy nemmel kellett valaszolnom. Ha igent mondtam, felolvasta a kovetkezo kerdest, ha nemmel, tovabblapozott egy masik levelre.

Kis izelito:
- Nincs testvered, igaz?
- Nem igaz.
- Egy testvered van?
- Nem.
-Tobb? (!!!!)
- Igen.
- Harom?
- Nem.
- Kevesebb?
- Igen.
- Ket testvered van.
- Bravo, Sherlock!!!

Es igy zongoraztuk vegig az elet kulonbozo teruleteit. Baromira nem fertem bele az altaluk felallitott kategoriakba semmilyen teren (nincs ferjnel, de megsem otthon lakik, nem ferfival, de nem is egyedul, nem sajat hazban, de nem is rokonnal). Enyhen szolva nyogvenyelos volt. Probalkoztak szotagonkent kitalalni a nevemet es a szuleim nevet, de tekintve, hogy meg soha nem hallottak ezeket, eselyuk nem volt.

Miutan kisakkoztak, hogy nem muveszeti, spiritualis, muszaki, uzleti, gazdasagi vagy tanari palyan vagyok, elerkeztek az egeszsegugyhoz, amire vegre igennel valaszoltam. Reakcio:
- But you are not a big doctor, right?
-Er, what do you mean I`m not a big doctor? (Jo, hat nagy orvosnak tenyleg nem tartom magam. Meg.).
-You are just a nurse or something like that.
-Wrong. I`m a doctor.
Es ettol a ponttol kezdve gyuloltuk egymast.

Vegul a bolcs kamasz elunta a dolgot. Gyorsan eldaralt egy csomo infot, melyeket a korabbi valaszaimbol kovetkeztetett ki, es a sorozatos igenek nyoman kijelentette, hogy minden ketseget kizaroan megtalalta az en palmalevelemet. Jovom ismertetese nagy vonalakban 2000 rupia, reszletes verzio 3000 rupia (4-6 napi megelhetesem).

En vegre egyszer nem voltam nyul (pedig gondoskodtak rola, hogy kicsinek es gyengenek erezzem magam, Balazstol kozvetlenul erkezesunk utan elszeparaltak, hogy ne tudjuk megbeszelni a dolgokat; ismeros a modszer, ugye?). Elmondtam, hogy nem gyoztek meg, hogy semmi olyan nem hangzott el, ami nem volt a valaszaimbol kikovetkeztetheto. Ha tudnak meg valamit mondani, ami irva van a levelen, es a multamra vagy a jelenemre vonatkozik, kivancsian hallgatom oket. Az irasudo fiucska itt szabalyosan hisztizni kezdett, hogy most mar aztan vegre dontsem el, mit akarok, nem er ra egesz nap, ketezer vagy haromezer?! Nagyon sajnalom, nem hiszem, hogy ez itt az en sorsom - mondtam, es felalltam.

Balazsnak nagyon szep jovot josoltak ketezerert. Elozo eletei valamelyikeben sri lankai kiraly volt, ebben az eleteben gyonyoru felesege lesz, es mar csak egyszer kell ujjaszuletnie, mielott eleri a Nirvanat.


Hazafele a buszon batortalanul megkert:

-Azert ne ird le teljesen a spiritualitast, jo?

- Jo.

8 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Bravo Zsuzsi, ez nagyon jó sztori! És nagyon jól van megirva. Balázs ölelkezős sztoriját is nagyon élveztem, neki is gratula.
Peti 21-én megy Indiába, de még mindig bénáznak a levélírással. Esetleg kezdeményezz!
Ui.: Ne búsulj, you are a little doctor, but a Big Bird.
Csók, anyu

Zsuzsa írta...

Isten éltessen, bájos hősnő!
(netuddki)

Panni írta...

Boldog néévnapot, boldog néévnapot...He,he,he éljen soká, éljen soká, éljen soká a Zsuzsi jó Zsuzsi (énekelve)
Panni, Viktor

illaberek írta...

Mindenkinek kofi ef pufi, Maminak viszontkivan.

Bori írta...

Csak most jutottam géphez napok óta, de természetesen gondoltam rád én is! Utólag is boldog névnapot!
Pusz, b

Zsuzsa írta...

Hová tűntél, bájos hősnő? Aggódunk. Andrea is kíváncsi, vajon találkoztatok-e Petivel, vagy legalább beszéltetek. Uccu csülökre, írjál útibeszámolót!
Milljom csumi, netuddki

Unknown írta...

Sziasztok,

Sajnos van jónéhány hely ami NEM hiteles pálmalevél könyvtár. Azt csak lehúzásról szól. Sajnos Te pont egy ilyenbe futottál bele, de ügyes voltál, hogy nem fizettél a butaságért.

Az igazi és hiteles pálmafalevél könyvtárban, nem kérdezgetnek, csak mondják és mondják és mondják.... az áldozat meg csak lesz, hogy azt a mindenit minden levan írva róla :-)

bogyofej írta...

Valóban sok hiteltelen olvasó és központ van Iniában.Oszter Tamásék erre tették fel az életüket,hogy ha valaki nem tud kiutazni,akkor ők kerestetik a leveled.Ha megvan felolvassák.

Nemsokára megújul a weboldal is.Érdemes megnézni a regisztrált szomat,fent van az oldalon,hogy eddig kinek a levelét találták meg.

www.palmalvelek.hu